Microbuzele și camioneta erau parcate în curtea unității economice situate în imediata apropiere a drumului național 18.

Conform autorităților pompierii militari au intervenit cu două echipaje și după ce au stins focul au stabilit că incendiul a acut drept cauză folosirea INTENȚIONATĂ A FOCULUI.

Să spunem și faptul că fostul deputat Nuțu Fonta a reprezentat colegiul Vișeu-Borșa în Parlamentul României în perioada 2012-2016.

Poliția a deschis o anchetă în acest sens în colaborare cu pompierii.

ACTUALIZARE:

Focul a fost zărit de un echipaj al Poliției orașului Borșa care era în patrulare prin oraș. Polițiștii au sunat la 112 și au cerut ajutorul pompierilor. S-a deschis dosar penal pentru distrugere. Din câte știm noi la fața locului este o echipă complexă de criminaliști pentru a preleva probe. Ancheta urmează să stabilească cine a pus intenționat focul.

ACTUALIZARE IPJ Maramureș:

Azi-noapte, în jurul orei 01.30, patrula de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Borşa, care efectua activităţi de patrulare pe strada Libertăţii din oraş, a observat că a izbucnit un incendiu în incinta unei societăţi comerciale şi a solicitat de îndată intervenţia pompierilor.

În urma intervenţiei, pompierii au localizat şi stins incendiul, stabilind cauza probabilă de producere ca fiind folosirea intenţionată a unei surse de aprindere. În urma incendiului nicio persoană nu a fost rănită, însă au fost distruse nouă autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere şi s-a constituit echipă complexă de cercetare care sub coordonarea procurorului desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării autorilor şi luării măsurilor legale.

ACTUALIZARE 3 - Declarație Nuțu Fonta:

”Eu eram în drum spre București când m-au sunat angajații de la Borșa. Din 14 mașini ce erau parcate, doar două au fost avariate mai puțin. Restul au ars în totalitate. Doar trei vehicule erau asigurate, cele luate în leasing. Nu știu la cine am putut face atât de mult rău să distrugă o companie înființată în 1995. Am 79 de angajați. Mașinile erau parcate acolo după ce s-a oprit transportul din cauza coronavirusului. Urmau să fie igienizate” ne-a declarat în exclusivitate Nuțu Fonta, fost deputat de Maramureș.

Citește și

Comentarii