Serafin Mihuț le-a semnalat autorităților faptul că băiețelul său a fost abandonat în casa unui unchi și nu a fost crescut nicidecum în locuința mamei, așa era stabilită custodia prin decizia instanței.

Devastat de durere, bărbatul susține că asistenții sociali nu l-au informat despre nenorocire și că a aflat din presă că micuțul a murit în incendiu.

Lucian, un băiețel de doar 10 ani, care suferă de autism, a ars de viu, vineri seară, într-un incendiu violent, în localitatea Borșa. Întreaga locuință a fost cuprinsă de flăcări, iar pompierii n-au mai putut să-l salveze pe copilaș.

Despre tragedie a aflat îngrozit și tatăl micuțului, care susține că micuțul a murit din cauza unei neglijențe.

„Pompierii spun că un scurtcircuit electric ar fi fost cauza incendiului, ar eu nu cred. M-am certat de multe ori cu mama sa pentru că lăsa copilul singur în cameră, cu un cuptor de tablă în care era foc. Cred că Lucian, lăsat singur, a încercat să scoată jar din sobă şi aşa a început dezastrul.

Am văzut şi eu declaraţiile de la televizor. Nu este aşa! Ei lăsau copilul singur cu orele, iar casa aceea nu era casa mamei lui, ci a unui unchi. Mama lui Lucian nici nu locuia cu el, locuia în altă parte” , a spus Serafin Mihuţ, tatăl care și-a pierdut fiul în incendiu.

Serafin Mihuţ, care a divorțat de mama băiețelului său, susține că Primăria Borșa este vinovată de moartea micuțului.

„Eu am sesizat Primăria Borşa că, de fapt, copilul nu este crescut la locuinţa mamei, ci abandonat la casa unui unchi. Am cerut Primăriei să facă anchetă socială acasă la ea… I-am dat şi în judecată. Ei sunt vionvaţi că nu şi-au făcut treaba cum zice legea” a precizat bărbatul.

Bărbatul locuiește în comuna Marga din județul Caraș-Severin, după ce a divorțat de mama lui Lucian.

Împietrit de durere, părintele dă vina pe asistenții sociali pentru că nu i-au spus nimic despre moartea fiului său, deși susține că avea acest drept. Serafin Mihuț a menționat că a aflat din presă despre nenorocire.

„Lucrurile nu vor rămâne aşa. Avem deja un proces! Dar, mai întâi, voi merge la Borşa, să îmi înmormântez băiatul”, au fost ultimele cuvinte ale lui Serafin Mihuţ care a plecat spre locul unde s-a prăpădit fiul său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și