Documentația tehnică necesară demarării lucrărilor a fost întocmit de arhitectul Mara Dafina Mateș, consilier local PSD care, în opinia altor consilieri, se află într-un conflict de interese în acest caz.

„Nu se pune problema de a nu ajuta acest proiect, dar nu pot să nu o spun că noi am fost mandatați să împărțim bugetul după necesități și nu după dedicații. Doamna consilier Mara Mateș se află într-un conflict de interese. Din punctul meu de vedere are o problemă de credibilitate, de moralitate și de legalitate. Se putea ca un alt arhitect să întocmească documentația și nu un consilier local. Dacă Mara Mateș are onoare și responsabilitate trebuie să-și dea demisia din Consiliul Local. Cer acest lucru în numele consilierilor locali PNL și UNPR”, a spus în ședință Dana Onița Ivașcu, consilier local.

„Inițial s-a solicitat de către Direcția de Asistență Socială Sighet suma de 85.000 lei pentru renovări la creșa „Sfânta Elena”, iar ulterior s-au mai cerut încă… 600.000 lei, o sumă exagerată. Ce mă nemulțumește este faptul că doar pentru întocmirea documentației tehnice s-a alocat suma de… 122.000 lei! Suntem căzuți în cap. Trăim parcă într-un univers de-al lui Kafka. Cerem demisia doamnei Mara Mateș, a primarului și a viceprimarului”, a spus Nicolae Iuga, consilier local UNPR.

„Este absurd ceea ce se întâmplă. Cade Sighetul peste noi! Ne batem joc de bugetul local. Stăm pe un butoi cu pulbere. Trebuie să evitați pușcăria și problemele cu legea”, a spus Găvrilă Mihali, consilier local UNPR.

„Atitudinea unor colegi consilieri față de mine este imorală. Nu mă aflu în conflict de interese. Am întocmit documentația în mod gratuit. Nu am încălcat legea”, a spus în apărarea sa Mara Dafina Mateș, consilier local.

La finalul ședinței spiritele s-au mai calmat și proiectul de hotărâre a fost amânat pentru a fi reanalizat, probabil urmând a fi introdus din nou pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe de Consiliu Local.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și