Pintea a fost pus la dispoziția IPJ Cluj în vederea numirii într-o altă funcție, informează IGPR într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit Poliției Române, procedura în Consiliul Superior de Disciplină al IGPR își urmează cursul chiar și după eliberarea din funcție a comisarului șef Cristian Dan Pintea.

Corpul de control al premierului a prezentat, vineri, rezultatul raportului realizat în urma unor verificări la IGPR și la IPJ Cluj în legătură cu împrejurările care au dus la demisia agentului șef adjunct de poliție Sergiu-Rareș Todea, în 12 august 2012.

Potrivit Corpului de control, IPJ Cluj a prezentat într-o manieră negativă situația disciplinară a agentului șef adjunct de poliție Sergiu-Rareș Todea, cel care a demisionat din poliție în urma unor incidente petrecute la locul de muncă și ca urmare a unor conflicte pe scară ierarhică avute cu adjunctul șefului Poliției Cluj, Cristian Dan Pintea.

"Este evidentă preocuparea conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj de a prezenta într-o manieră negativă situația disciplinară a agentului șef adjunct de poliție Todea Sergiu-Rareș, chiar dacă unele fapte imputate nu fuseseră confirmate, iar sancțiunile disciplinare aplicate acestuia fuseseră contestate în justiție, acțiunile nefiind soluționate definitiv", subliniază Corpul de control al premierului, în nota de informare redactată în urma verificărilor.

Comisarul-șef de poliție Cristian-Dan Pintea a făcut obiectul cercetării disciplinare prealabile ca urmare a sesizării mai multor deficiențe în activitatea managerială, constatate cu ocazia unui control efectuat de către Corpul de control din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

"În baza Raportului de cercetare prealabilă nr. 13517 din 02.10.2013, întocmit de Direcția Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, inspectorul general al Poliției Române, domnul chestor șef de poliție Petre Tobă, a dispus `sesizarea și consultarea Consiliului Superior de Disciplină`. Prin raportul de cercetare prealabilă s-a constatat faptul că în legătură cu mai multe dintre deficiențele constatate în sarcina comisarului-șef de poliție Pintea Cristian-Dan a intervenit prescripția răspunderii disciplinare. Menționăm faptul că cercetarea disciplinară prealabilă a comisarului-șef de poliție Pintea Cristian-Dan nu are legătură cu modul în care conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a acționat față de agentul șef adjunct de poliție Sergiu Todea”, se arată în documentul Guvernului.

Totodată, conform aprecierilor de serviciu și evaluărilor întocmite de șefii nemijlociți, agentul șef adjunct de poliție Sergiu-Rareș Todea "s-a integrat bine în structurile Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, înregistrând progrese în activitatea profesională, fiind evaluat cu calificative de „bine" și „foarte bine".

"Potrivit aprecierilor șefilor nemijlociți, agentul șef adjunct de poliție Todea Sergiu-Rareș a fost caracterizat ca fiind integru profesional și rezistent la actele de corupție", subliniază sursa citată.

Polițistul Sergiu-Rareș Todea a fost implicat în conflicte cu Cristian Dan Pintea, șeful acestuia. Unul dintre incidente a vizat faptul că Todea l-a oprit pe Pintea, după ce acesta nu a acordat prioritate de trecere unui pieton.

Totodată, polițistul Todea a fost sancționat „pentru atitudine necorespunzătoare față de comisarul-șef de poliție Cristian-Dan Pintea”, pentru avarierea autoturismului de serviciu, în timp ce se afla în misiune, dar și pentru neîndeplinirea obligației de a aduce la cunoștința structurii de resurse umane a faptului că a dobândit calitatea de învinuit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet