Primarul din Săcel, Gavrilă Dologa a explicat faptul că și-a dorit să convoace această ședință extraordinară într-o zi de duminică sau în zi de sărbătoare, pentru a putea participa cât mai mulți cetățeni. A sperat, însă, în prezența prefectului userist, Vlad Duruș, care să vină să medieze conflictul, iar acesta ar fi afirmat că poate ajunge doar marți, 10 august. ”Luni nu mi-a mai răspuns nici la telefon și nici la mesaje, doar mi-a transmis prin cineva că nu poate să ajungă nici marți. L-am rugat să delege un subprefect care să participe, dar nu am primit niciun răspuns. L-am invitat și pe deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, care este reprezentantul maramureșenilor în Parlamentul României și dânsul a fost prezent. Le-a vorbit consililerilor și le-a explicat cât de important este să facem administrație și nu politică și credeam că au înțeles. La final, însă, votul dat a fost similar cu primele 4 ședințe. La trei dintre ședințe a fost prezent și șeful de Ocol Silvic care a răspuns punctual fiecărei întrebări care i-a fost adresată, însă la final votul a fost tot împotrivă. La o ședință anterioară i-am rugat pe colegii mei din Consiliul Local să îmi explice de ce se opun și să îmi ofere o altă soluție. Unii vor să schimbăm Ocolul Silvic, alții să conservăm pădurea și alții să o păzim noi, de la Primărie, dar nici aici nu e unitate în propunerile pe care le fac. Eu nu pot să iau nicio decizie, este nevoie de o hotărâre de Consiliu Local în acest sens. Tocmai de aceea mă văd nevoit să consult un avocat care să-mi explice care este calea legală pentru rezolvarea acestei situații”, a precizat primarul din Săcel, Gavrilă Dologa.

Gabriel Zetea, deputat PSD Maramureș: ”Alegerile locale s-au încheiat cu un an în urmă. Politca întunecă mințile, deci vă îndemn să faceți administrație!”

Prezent la ședința Consiliului Local Săcel, deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea i-a îndemnat pe consilierii locali să lase deoparte orgoliile politice și să facă administrație în folosul cetățenilor. ”Alegerile locale s-au încheiat în luna septembrie 2020, însă la Săcel am găsit aceleași bătălii politice pe care le putem vedea doar în timpul campaniilor electorale. Este un Consiliu Local extrem de pestriț, cu reprezentanți din mai multe partide politice, iar jocurile de putere sunt mult mai importante pentru aleșii locali decât rezolvarea problemelor cetățenilor. Le-am explicat că politica întunecă mințile oamenilor, că ei sunt reprezentanții cetățenilor care i-au învestit cu încrederea lor și că singurul interes pe care ar trebui să îl aibă atunci când participă la o ședință a Consiliului Local trebuie să fie interesul locuitorilor din Săcel. Din păcate, nici apelul meu nu a avut rezultatul scontat, însă am speranța că, în viitorul apropiat, se vor așeza cu toții la masa dialogului și vor găsi cea mai bună soluție pentru comunitatea lor. Astfel de lupte politice nu fac bine nimănui și, mai grav, afectează interesul celor mulți, interesul celor care i-au trimis să fie reprezentanți ai cetățenilor în Consiliul Local”, a precizat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și