Pana astazi, 9 iulie, absolventii de gimnaziu trebuie sa se prezinte, conform unor programari, la scolile la care au studiat, pentru a-si depune listele cu optiunile privind liceele la care vor sa ajunga. Cei mai multi dintre tinerii care au reusit sa obtina note mari la Evaluarea Nationala isi doresc sa urmeze cursurile unitatilor de invatamant liceal de top din Baia Mare.

„Mi-am pus primele doua optiuni la Colegiul «Vasile Lucaciu», la profil real mate-info si filologie, dupa care mi-am mai pus la Colegiul «Mihai Eminescu», la Economic si la Racovita, dar eu sper sa intru la primul liceu, la optiunea dorita, pentru ca am o medie de admitere destul de mare, media 9”, a aratat o eleva, Roxana Culcean.

„In primul rand am pus Colegiul National « Gheorghe Sincai », la care nu stiu daca am mari sanse sa intru, dar am o sansa la Lucaciu, la mate-informatica. Am completat 21 de optiuni, la Baritiu, la Nenitescu, la Racovita, in special pe mate-informatica, profiluri la care am dorit de la inceput sa merg”, a povestit un alt elev, Alexandru Chifor.

Pe de alta parte, cei care nu au avut medii foarte mari de admitere s-au multumit sa isi incerce norocul la liceele cu profil vocational.

„Mie imi place silvicultura si acolo mi-am completat toate optiunile de la silvicultura. Am pus 21 de optiuni: Nenitescu, Racovita, Saligny, Aurel Vlaicu, astea care sunt pentru media mea. Am avut 6.65, dar sper sa intru la silvicultura la Nenitescu” a marturisit un alt tanar, Cristian Daniel Trifoi.

Dupa data de 9 iulie, datele privind optiunile tinerilor vor ajunge la Centrul Judetean de Admitere, dupa care vor fi transmise catre Ministerul Educatiei, pentru repartizarea computerizata.

„Pentru clasele a IX-a avem un numar de 4.390 de locuri la liceele vocationale si tehnologice si 470 de locuri pentru liceele care au clase cu profil vocational. Inscrisi pentru sustinerea examenelor de Evaluare Nationala au fost 4.404 si evaluati au fost 4.335 de elevi”, a spus Dorin sandru, informatician in cadrul Comisiei Judetene de Admitere.

Repartizarea computerizata va avea loc in data de 16 iulie iar listele cu elevii admisi vor fi afisate in unitatile de invatamant gimnazial a doua zi. Dupa aceea, in perioada 17 – 26 iulie, candidatii repartizati vor trebui sa isi depuna dosarul la liceul la care au fost admisi.

Intre timp, tinerii nerepartizati sau cei care nu au participat la prima etapa de repartizare pot sa isi completeze o noua fisa de optiuni, pentru a fi repartizati pe locurile ramase libere, etapa ce va avea loc in data de 25 iulie. .

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și