Estera avea 5 ani şi jumătate şi pe 30 martie a fost răpită chiar din mijlocul copiilor cu care se juca. Era ora 19 când părinţii au sesizat dispariţia. Împreună cu rudele şi vecinii, au început s-o caute prin împrejurimi.

Patru ore mai târziu, fraţii copilei au găsit-o printre ruinele fostului combinat din Baia Mare. La doar 100 de metri de casă. Era pe jumătate dezbrăcată şi avea răni grave pe tot corpul. Fusese violată, apoi ucisă cu o cruzime imposibil de descris.

Miercuri seara, mascaţii au descins în număr mare în cartierul în care locuieşte familia fetei ucise şi au reţinut un adolescent de 17 ani. Văr îndepărtat al copilei şi vecin de palier cu familia Esterei, acesta era crescut doar de bunica lui.

E acuzat de uciderea fetiţei şi mascaţii l-au scăpat miercuri de linşajul rudelor Esterei. Mama fetiţei a povestit că familia ei şi cea a presupusului criminal se duşmănesc de mai multă vreme.

"În urma cercetărilor efectuate în legătură cu infracţiunile de omor calificat şi viol ale căror victimă a fost minora în vârstă de 5 ani, fapte ce au fost comise la data de 30.04.2018, pe raza municipiului Baia Mare, în zona străzii Electrolizei, prin ordonanţa din data de 26.06.2019 emisă de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect şi apoi punerea în mişcare a acţiunii penale pentru infracţiunile susmenţionate.

Inculpatul, faţă de care există indicii temeinice care conduc la bănuiala rezonabilă, cu privire la comiterea infracţiunilor amintite, este minor în vârstă de 17 ani şi faţă de acesta a fost dispusă măsura reţinerii.

În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat Tribunalul Maramureş cu propunerea de arestare preventivă. În prezent cercetările nu sunt finalizate şi în continuare procurorul administrează probele necesare şi utile justei soluţionări a cauzei.", se arată în comunicatul Parchetului Baia Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet