Conducerea societăţii Piaţa Aliment SA, cea care administrează targul agro-alimentar, afirmă că îi ajută pe vânzători, în demersul acestora de a obţine anularea proceselor-verbale. „Am luat toate cazurile şi am depus actele în instanţă, cerând ca amenzile să fie anulate”, precizează Costică Mureşan, acţionarul majoritar al societăţii.

Adrian Todoran, primul pe lista candidaţilor PMP Maramureş pentru Camera Deputaţilor, spune că prin acţiunile lor, poliţiştii locali nu trebuie să ii descurajeze pe comercianţi să vină în piaţă. „Apreciez că Poliţia Locală impune respectarea legii. Însă modul în care o face uneori este un abuz. Până acum, nimeni nu a răspuns pentru acest abuz. Doar comercianţii au fot sancţionaţi, poliţiştii nu răspund niciodată. Nu poţi sa ai toate taxele plătite la zi şi să primeşti amendă. Sunt mulţi producători locali care nu vin în piaţă de teama amenzilor pe care le-ar putea primi. Eu îi încurajez să vină.

După intervenţiile pe care le-am avut în Consiliul Local, colegii au înţeles situaţia şi i-au cerut lui Gheorghe Perian, şeful Poliţiei Locale, să înceteze a mai opera în această manieră. Şi cred că a înţeles şi dânsul faptul că prin modul abuziv în care poliţiştii i-au amendat pe comercianţi a adus un deserviciu de imagine Primăriei şi Consiliului Local, reducând încrederea pe care cetăţenii o au în aceste instituţii, care trebuie să le garanteze drepturile, nu să le încalce”, a conchis viitorul deputat PMP Adrian Todoran.

La ultima şedinţă de Consiliu Local, Gheorghe Perian nu s-a arătat încântat de criticile aduse propriilor subalterni, însă a admis că au fost cazuri în care poliţiştii nu au acţionat corespunzător, depăşind limitele cadrului legal.

A consemnat,
Cătălin MAN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și