Adrian Todoran, locul I pentru Camera Deputaţilor pe lista Partidului Mişcarea Populară Maramureş, este de părere că doar prin schimbarea legislaţiei în vigoare putem spera la un mediu mai curat. Printre primele sale proiecte în calitate de viitor deputat se va regăsi acela legat de energiile neconvenţionale şi sprijinirea populaţiei pentru a investi în instalaţii nepoluante.

„Decesele premature cauzate de poluarea atmosferică excesivă depăşesc de zece ori numărul accidentelor de circulaţie rutieră. Principalele cauze ale poluării atmosferice sunt date de emisiile motoarelor diesel şi arderea combustibilului solid din gospodării. Pentru toate acestea, există alternative. Însă populaţia nu este conştientă încă. Statul român nu încurajează metodele alternative de încălzire, având o legislaţie rigidă. Suntem probabil singura ţară din Uniunea Europeană al cărei furnizor public de energie electrică nu poate prelua în reţeaua sa curent produs de consumatori casnici. O atare modificare legislativă este necesară, la fel cum e şi încurajarea montării de panouri fotovoltaice în micile gospodării, prin subvenţionarea achiziţionării şi instalării lor. Acesta va fi un proiect prioritar pentru mine. Vreau ca Maramureşul să fie un judeţ pilot, prin montarea de panouri fotovoltaice în gospodării şi rentabilizarea acestei investiţii”, afirmă Adrian Todoran, candidatul PMP Maramureş pentru Camera Deputaţilor.

În prezent, investiţiile în panouri fotovoltaice pentru nevoi familiale nu este una prea rentabilă. Actuala legislaţie nu permite furnizarea de energie electică către reţeaua existentă, în felul acesta energia obţinută fiind risipită.

A consemnat,
Cătălin MAN

Advertorial publicat la comanda PMP Maramureș, cod AEP 11160002.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet