Forţele Aeriene Române au efectuat zborurile cu o aeronavă C-130 Hercules în Germania şi cu o aeronavă C-27 J Spartan în Turcia.

În acelaşi timp, MApN anunţă că spitalul ROL2 ridicat în curtea Institutului ”Ana Aslan” din Otopeni va fi operaţionalizat în scurt timp.

”La această oră, sunt în derulare 15 misiuni, în care sunt implicaţi peste 140 de militari cu circa 100 de mijloace tehnice, printre care se numără operaţionalizarea, din punct de vedere administrativ, a formaţiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie ”Ana Aslan” Otopeni, asigurarea unei reţele de calculatoare pentru Ministerul Sănătăţii şi realizarea unor acţiuni de triaj epidemiologic”, precizează sursa citată.

Instituțiile medicale militare funcționează la capacitate maximă

Amenajările interioare ale corturilor şi saloanelor de specialitate ale formaţiunii medicale ROL 2 vor fi finalizate în cursul zilei de luni, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie branşată la utilităţi.

Din punct de vedere medical, spitalul ROL 2 va fi funcţional după instalarea aparaturii medicale şi parcurgerea etapelor de autorizare şi acreditare.

Potrivit MApN, în garnizoanele din ţară, instituţiile medicale militare funcţionează la capacitate maximă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și