Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a precizat faptul că, pentru anul 2018, instituția județeană asigură o creștere semnificativă a resurselor financiare puse la dispoziția Aeroportului Internațional Maramureș.

„Dacă vorbim despre cheltuielile cu bunurile și serviciile, vorbim despre o creștere de un milion de lei.

În 2017 am avut un buget de 5 milioane de lei, iar pentru 2018 am propus un buget de 6 milioane de lei doar pentru asigurarea funcționării Aeroportului Internațional Maramureș.

Vorbim, apoi, despre 15 milioane de lei pe care, conform Legii Bugetului de Stat, i-am primit pentru plata în continuare a lucrărilor efectuate pentru modernizarea și prelungirea pistei aeroportului, iar în plus, o sumă de 7 milioane de lei a fost acordată din bugetul propriu al Consiliului Județean Maramureș pentru a achiziționa parte din utilajele și echipamentele necesare pentru operaționalizarea zborurilor pe Aeroportul Internațional”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Președintele Consiliului Județean a subliniat, în cadrul ședinței plenului, că a discutat, în această perioadă, atât cu directorul Aeroportului Internațional Maramureș, Dorin Buda, cu colegii din executivul CJ, cu reprezentanții Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte, dar și cu foarte multe instituții centrale, respectiv Ministerul Transporturilor, ROMATSA, Autoritatea Aeronautică despre un calendar pe care să îl aibă în vedere Aeroportul Internațional Maramureș pentru operaționalizarea zborurilor.

„L-am văzut, în repetate rânduri, pe directorul Dorin Buda oferind declarații publice presei în această perioadă, deși eu am precizat că nu mai fac afirmații privind reluarea zborurilor până nu voi vedea avioanele decolând și aterizând pe pistă.

În dimineața următoare, ciuperca va ieși din rădăcina!

Dorin Buda a dat însă anumite termene, iar dacă ne gândim la efortul pe care Consiliul Județean Maramureș îl face la începutul acestui an pentru a asigura salariile – fonduri mult mai mari decât anul trecut-, pentru a asigura achiziționarea echipamentelor, pentru a plăti în continuare lucrările efectuate acolo, îl vom face răspunzător pe directorul Dorin Buda pentru a fi respectat acest calendar pe care l-a făcut deja public.
Și tot public îi atrag atenția că mă aștept să fie respectate toate termenele pe care singur le-a oferit în diferitele interviuri oferite presei maramureșene.

Astfel, așteptăm să avem într-adevăr, în luna mai sau iunie, zboruri interne, iar directorul Dorin Buda va veni din nou în fața plenului pentru a ne prezenta situația de fapt.
Dacă se va zbura de pe Aeroportul Internațional Maramureș așa cum afirmă directorul Buda, îl vom lăuda, însă dacă acest termen nu va fi respectat, va fi responsabil de afirmațiile sale. Eu cred, însă, că vom avea cu adevărat zboruri în următoarele două, maxim trei luni, deoarece știu lucrările care s-au realizat până în prezent.
Execuțiile au ajuns pe ultima sută de metri în ceea ce privește reglajul fin a aparatelor necesare și procedurile de zbor pentru diferitele aparate așteptate să opereze pe Aeroport sunt aproape finalizate.

În buget vor exista sumele necesare pentru a interveni, atât cât este nevoie, la terminal, pentru asigurarea fluxurilor de pasageri, mai trebuie doar programat acel zbor de recunoaștere și verificare, fără de care nu putem primi certificatul de operare”, a subliniat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Informaţii furnizate de Consiliul Judeţean Maramureş

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet