Sătmărenii vizează prin acest proiect realizarea de investiţii prin „achiziţionarea unui utilaj multifunctional pentru întreținere și curățare pistă și suprafețe de mișcare, dezvoltarea primei platforme de flight-sharing, realizarea primului ghid VFR transnațional cu aeroporturile și aerodromurile din regiunile aferente proiectului, promovarea zborurilor și a aviației generale în cele 4 țări, achiziția unor dotări IT, organizarea de întâlniri în vederea facilitării conexiunilor publice pentru aeroporturile mici din zona eligibilă, precum și organizarea unui Meeting aviatic în Satu Mare”.

Suma de care va beneficia Aeroportul Internațional Satu Mare prin acest proiect este de 446.230 de euro, contribuția proprie a R.A. Aeroportul Satu Mare fiind de 22.311,50 euro, reprezentând 5% din valoarea cheltuielilor eligibile din bugetul proiectului, sumă ce va fi asigurată din bugetul local al Județului Satu Mare. Mai spunem doar că termenul de implementare a proiectului este de 18 luni.

Între timp, peste Aeroportul Internațional Maramureș s-a așternut liniștea. Nimeni nu mai anunță nimic, este clar că în 2021 nu vom zbura internațional, ne rămane pentru 2022 speranța pe care nu ne-o poate lua nimeni. La fel cum anul viitor ar trebui să avem o groapă de gunoi ecologică funcțională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și