Declarația președintelui Ionel Bogdan

„În materie de infrastructură, am gândit și scris o cerere de finanţare, am făcut un studiu de fezabilitate pentru un nou terminal al aeroportului International Maramureș.

Este important ca Aeroportul International Maramureș să fie pregătit pentru viitor, să fie pregătit pentru un număr de turiști mai mare, pentru o infrastructură turistică mai mare și, mai ales, pentru dezvoltarea județului Maramureș.

În momentul în care vom avea centura metropolitană care va permite dezvoltarea economică a municipiului Baia Mare si a zonei metropolitane, când vom avea finalizate drumurile expres care ne vor lega de Petea și de Halmeu, de Jibou - Autostrada Transilvania, când vom avea finalizate și aceste drumuri turistice, să putem să vedem finalizat și un terminal la standarde europene”.

În final, președintele Consiliului Județean a precizat că terminalul va putea prelua un număr mai mare de turiști, „fie că vorbim de turiștii în interes de business, fie că vorbim de turiștii care să vină să viziteze județul Maramureș”.

Acest terminal va avea o capacitate de peste 600 turiști pe oră și va permite dezvoltarea liniilor aeriene înspre și dinspre județul Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și