Topul, care include 200 de job-uri, le-a clasificat în cele mai bune și cele mai rele, bazându-se pe cinci criterii, respectiv solicitarea fizică, mediul de lucru, venitul adus de job, stres și perspectivele de angajare.

În categoria celor mai rele job-uri, anul acesta au fost plasate cele de reporter de presă scrisă, tăietor de lemne, militar, actor și muncitor pe platformă petrolieră.
Iată ce presupun cele mai bune zece job-uri ale anului:

1. Statistician în cadrul companiilor de asigurări
Interpretează datele statistice pentru a determina probabilitatea accidentelor, a îmbolnăvirilor, a morților, și pierderea bunurilor, de la furt, la dezastre naturale.

2. Inginer biomedical
Analizează și concepe soluții pentru problemele din biologie și medicină, cu scopul de a îmbunătăți calitatea îngrijirii pacientului.

3. Inginer software
Face cercetare, proiectează, dezvoltă și menține sisteme software, împreună cu dezvoltarea părții de hardware, pentru domenii precum cel medical, științific și industrial.

4. Medic ORL-ist
5. Financial planner
Acesta oferă o gamă largă de servicii, care vizează consilierea persoanelor în a-și gestiona și planifica viitorul financiar.

6. Specialistul în igienă dentară
Un job practicat mai mult în SUA, specialistul în igienă dentară este cel care se ocupă de curățarea dinților, verifică pacienții de boli precum gingivita și să ofere alte servicii stomatologice preventive. De asemenea, educă pacienții în păstrarea sănătății dentare.

7. Terapeut ocupațional
Dezvoltă programe individualizate pentru persoane afectate mental, fizic și emoțional pentru a le reda încrederea în sine.

8. Optometrist
Acesta este un specialist oftalmolog care diagnostighează turburările de vedere și prescrie și administrează tratamente corective.

9. Fizioterapeut
Asigură tratamentul pentru îmbunătățirea mobilității și atenuarea durerii pentru persoanele cu handicap, cu leziuni sau care suferă de diferite boli.

10. Computer Systems Analyst
Dezvoltă sisteme informatice pentru companii și instituții științifice.
La polul opus, cele mai rele job-uri în acest an sunt:

1. Reporter
2. Tăietor de lemn
3. Personal militar înrolat
De la servirea mâncării în sala de mese și până la a lupta în prima linie, evitând minele de teren, sarcinile unui soldat implică multă responsabilitate.

4. Actor
Distrează, informează și educă publicul interpretând roluri pe scenă, în film, la televiziune sau la radio.

5. Muncitor pe platformă petrolieră
Îndeplinește o muncă fizică de rutină și asigură mentenanța platformelor petroliere și a conductelor

6. Responsabil într-o fermă de creștere a bovinelor pentru lapte.
7. Cititor de contoare
8. Curier
9. Montator de acoperișuri
10. Însoțitor de bord.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și