Cu un simplu click afli secția de votare de care aparții. Trebuie doar să intri pe site-ul Autorității Electorale Permanente - registrul electoral.

După accesarea siteului registrulelectoral.ro, utilizatorul care doreşte să afle secţia la care este aşteptat să voteze la alegeri prezidenţiale 2014 este invitat să introducă CNP-ul şi numele de familie.
Cele trei câmpuri se completează după cum urmează: selectați Alegeri pentru Președintele României (câmpul 1), introduceți CNP (câmpul doi), introduceți numele de familie (câmpul 3).

Persoanele care nu se află în localitatea de reședință pot vota pe listele suplimentare la orice altă secție de vot din România.

Dacă ştii numărul secţiei la care ai votat (se poate afla şi de pe Internet, folosind la căutare strada pe care locuieşti), poţi afla rezultatele complete, adică modul în care au votat vecinii tăi.

Cetatenii romani care nu se afla in localitatea de domiciliu duminica, 16 noiembrie, vor vota la orice alta sectie de votare. In acest caz, alegatorii isi exprima optiunea dupa ce declara in scris pe propria raspundere ca nu au mai votat si nu vor mai vota la acel tur de scrutin. Presedintele biroului electoral al sectiei de votare ii va inscrie intr-un tabel separat.


Cetatenii care in ziua alegerilor, duminica 16 noiembrie, se afla in localitatea (comuna, oras, municipiu) de domiciliu vor vota la sectia de votare la care sunt arondati potrivit domiciliului.

Registrul sectiilor de votare ramane acelasi ca la primul tur.

Cum decurge efectiv procedura de vot intr-o sectie de votare:

1. Prezinti actul de identitate unui membru al biroului electoral din sectia de votare
2. Semnezi in lista electorala permanenta la pozitia destinata tie, dupa ce presedintele biroului electoral al sectiei de votare sau membrul desemnat de acesta verifica daca esti inscris in copia de pe lista electorala permanenta
3. Primesti buletinul de vot si stampila cu mentiunea "VOTAT", pe care o vei aplica pe buletinul de vot, de la presedintele sau membrul biroului electoral al sectiei de votare desemnat de acesta, in baza semnaturii in copia de pe lista electorala permanenta sau in tabel
4. Inainte de a intra in cabina de vot, asigura-te ca pe spatele buletinului de vot este aplicata stampila de control a sectiei de votare. ATENTIE: Daca aceasta lipseste, votul tau va fi declarat nul.
5. Intri singur in cabina si aplici stampila cu mentiunea "VOTAT" inauntrul patrulaterului care cuprinde prenumele si numele candidatului pe care vrei sa il votezi. ATENTIE: Daca stampila este in afara patrulaterului sau in mai multe patrulatere, votul este nul
6. Indoaie buletinul, astfel incat pagina netiparita care poarta stampila de control sa ramana in afara, introdu-l apoi in urna
7. Restituie presedintelui sau acelor membri ai biroului electoral al sectiei de votare desemnati de acesta stampila incredintata pentru votare. Vei primi inapoi actul de identitate, pe care trebuie sa fie aplicata stampila cu mentiunea "VOTAT" sau un timbru autocolant.
Sectiile de votare pentru al doilea tur de scrutin al prezidentialelor se vor deschide pe 16 noiembrie, la ora 7:00, si se vor inchide la ora 21:00.

Citește și