Autoritățile italiene de specialitate investighează acest furt și încearcă să afle dacă nu au fost afectate și alte medicamente, a precizat agenția într-un comunicat.

Nu au fost anunțate până în prezent eventuale efecte negative după administrarea unor pacienți a unor doze din medicamentul furat, produs de laboratoarele Roche și folosit sub formă injectabilă împotriva cancerului de sân.

Profesioniștii din sfera sănătății au fost avertizați în privința flacoanelor falsificate, etichetate ca fiind Herceptin 150mg, produs în Italia.

Într-un comunicat separat, compania Roche a anunțat că s-a descoperit Herceptin contrafăcut în Marea Britanie, Finlanda și Germania.

În urma analizei chimice a unui flacon contrafăcut s-a constatat că acesta nu conține ingredientul activ, iar în alte cazuri s-a stabilit că, deși flacoanele conțineau într-adevăr medicamentul, compoziția fusese modificată sau diluată.

Or, astfel de manipulări "pot compromite sterilitatea sau eficacitatea produsului, expunând la riscuri sănătatea pacienților", a subliniat Roche.

Compania cu sediul la Basel (Elveția) a decis retragerea, ca măsură de precauție, a tuturor flacoanelor bănuite că au fost falsificate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și