Atacatorii au fost ├«n m─âsur─â s─â exploateze o vulnerabilitate a unei caracteristici - ÔÇ×View AsÔÇŁ - pentru a prelua controlul asupra conturilor utilizatorilor, a precizat grupul. Facebook a precizat c─â a anun┼úat poli┼úia.

Prima m─âsur─â luat─â de Facebook a fost s─â ├«i le cear─â s─â se reconecteze at├ót celor 50 de milioane de persoane despre care se ╚Ötie c─â au fost afectate de bre╚Öa de securitate, c├ót ╚Öi altor 40 de milioane de persoane care au folosit func╚Ťia ÔÇ×View asÔÇŁ ├«n ultimul an. De asemenea, func╚Ťia a fost temporar dezactivat─â.

Investiga╚Ťia asupra incidentului de securitate este ├«ns─â abia la ├«nceput. Facebook nu a putut spune dac─â hackerii au furat unele date ale utilizatorilor sau cine se afl─â ├«n spatele atacului. Mai mult, vineri seara au ie╚Öit la iveal─â noi detalii potrivit c─ârora bre╚Öa de securitate ar fi mult mai grav─â dec├ót se credea ini╚Ťial. Asta pentru c─â hackerii ar fi putut c─âp─âta acces inclusiv la toate conturile pe care utilizatorii se logheaz─â folosindu-╚Öi conturile de Facebook.

Facebook nu a confirmat deocamdat─â dac─â au fost compromise ╚Öi aceste conturi ╚Öi nici nu a spus de c├ót timp hackerii aveau acces la conturile utilizatorilor afecta╚Ťi. Func╚Ťia ÔÇ×View asÔÇŁ a fost introdus─â ├«n iulie 2017 ╚Öi, potrivit The Guardian, avea mai multe probleme de securitate.

Potrivit New York Times, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, și COO-ul Sheryl Sandberg se numără printre cei ale căror conturi au fost compromise de atac.

Bre┼ča a fost remediat─â, a dat asigur─âri ┼čeful securit─â┼úii grupului, Guy Rosen.

ÔÇ×Cum tocmai ne-am ├«nceput ancheta, nu am stabilit ├«nc─â dac─â aceste conturi au fost utilizate ├«n mod abuziv sau au fost accesate alte informa┼úii. Nu ┼čtim nici cine se afl─â ├«n spatele acestor atacuri ┼či nici de unde au locÔÇŁ, a declarat Guy Rosen.

ÔÇ×Via┼úa privat─â ┼či securitatea oamenilor este incredibil de important─â ┼či ne pare r─âu c─â s-a ├«nt├ómplat acest lucruÔÇŁ, a ad─âugat el.

Citește și

loading...