Mai mulți bucătari din Baia Mare au organizat o strângere de fonduri. Ei au gătit sute de porții de mâncare, pe care le-au vândut.

Clienții au scos din buzunar cât au putut, iar banii adunați au ajuns la cele trei fetițe ale bărbatului, rămase acum doar în grija mamei.

În ceaunele încinse pe o stradă din Baia Mare au fost pregătite peste şapte sute de porţii de gulaș. Bucătarii s-au apucat de treabă impresionaţi de drama familiei pădurarului din Maramureş. Bărbatul a avut parte de o moarte brutală în luna octombrie şi a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi trei fetiţe care vor creşte fără tată.

Cei care nu au rezistat ispitei culinare şi au vrut să facă şi o faptă bună au putut dona, apoi s-au bucurat de preparatul gustos ori de un pahar cu ceai aromat.

Vasile Hotca, chef: “Banii îi vom dona familiei pentru că şi aşa sunt atâtea probleme, am înţeles că le-a dat o pensie foarte mică copilaşilor şi e greu să creşti în ziua de azi singură 3 copilaşi. Nu doar în preajma Crăciunului trebuie să fim mai buni, putem să fim mai buni în fiecare zi.”

Iar oamenii cu suflet mare nu au întârziat să apară.

Femeie: “Avem şi noi copii şi nu ştim ce se poate întâmpla. Ajutăm şi noi din puţinul nostru această familie. E foarte bună ideea şi ar trebui să vină cât mai multă lume să ajute.”

Femeie: “Fiecare dacă am veni cu câte puţin ar fi un ajutor extraordinar. M-a impresionat cazul lor.”

Cu ochii în lacrimi, soţia pădurarului le mulţumeşte celor care, din puţinul lor, au ajutat în prag de sărbători. În doar câteva ore s-au adunat peste 9000 de lei.

Soţia pădurarului: “Iniţiativa e binevenită şi mulţumim celor care s-au ocupat. E un pic mai greu, dar ne descurcăm.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și