Radarele ascunse ale Poliţiei ar putea, în curând, să nu mai sperie pe nimeni în trafic.

„Proiectul a fost adoptat de Senat. Aparatele radar vor fi montate doar în mașini inscripționate. Camera decizională este Camera Deputaţilor. Ministerul de Interne și Guvernul s-au opus. Cu toate astea, majoritatea l-a îmbrățișat și a fost adoptat în Senat”, spune Daniel Fenechiu, senator PNL.

Dacă va trece şi de Camera Deputaţilor, atunci poliţiştii vor fi obligaţi să îşi însuşească schimbările.

„Una dintre modificările pe care parlamentarii vor să le aducă se referă la modul în care va fi folosit pistolul radar. Poliţistul va sta undeva la 10 metri distanţă de maşina inscripţionată. Dacă va depăşi acest cerc, atunci amenda poate fi contestată imediat de şoferul vitezoman”, relatează Cristi Popa, jurnalist Digi24.

Legea nouă ar putea da naştere unor discuţii interminabile în justiţie, avertizează avocaţii.

„O să comporte tot felul de discuții, absolut hilare, în instanță în care un contravenient să spună: stai puţin! Poliţistul rutier se afla de fapt la 11 metri faţă de maşină şi nu la 10 metri aşa cum prevede textul de lege. Să vă dați seama ce expertiză complexă ar trebui să facem ca să demonstrăm că acel polițist se afla cu 5 centimetri în plus peste zona de 10 metri”, spune Adrian Cuculis, avocat.

Poliţiştii spun că binevenite ar fi înăspriri ale normelor, nu relaxări.

„Încet, încet, liber la contravenții, încet, liber la infracțiuni! Ajungem în situația care pe care!”, spune Dumitru Coarnă, lider sindical al polițiștilor.

Modificările sunt însă pe placul şoferilor.

„Te trezești că-ți sare în față și te oprește și nici nu știi de ce te-au oprit! Radarul! Păi stați, de unde radar? A! Dacă-l vezi ai posibilitatea să te aperi!”, spune un șofer.

Poliţiştii se gândesc ca, în situaţia în care legea va fi adoptată în camera decizională, să o conteste la Curtea Constituţională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet