Este vorba de un bărbat de 40 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București iar investigațiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuței. Bărbatul va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți.

Primul caz de variola maimuței în România, confirmat pe 13 iunie 2022

România a confirmat, luni, 13 iunie, primul caz de variola maimuţei. Un bărbat în vârstă de 26 de ani din Capitală a fost diagnosticat pozitiv de medici. Tânărul ar fi început să se simtă rău de săptămâna trecută şi ar fi ajuns la spital la câteva zile de la debutul simptomelor. Acesta a fost izolat, iar Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti a deschis o anchetă epidemiologică.

Tânărul le-a spus medicilor că cel mai probabil a luat virusul de la partenerul său, care a călătorit în ultima perioadă în mai mule ţări din Uniunea Europeană, ţări în care au fost confirmate mai multe cazuri de variola maimuţei. Acesta a fost internat după ce s-a prezentat la spital în cursul zilei de duminică spre luni cu simptome specifice. Le-a spus medicilor că simptomele au debutat în urmă cu 4-5 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet