Nu se poate comunica cu cei 4 dar apelanta care a sunat la 112 in aceasta seara si care a tinut legatura cu un apartinator al celor 4 ne-a transmis ca una dintre persoane nu mai comunica iar ceilalti se plang ca le e foarte frig si implora sa fie ajutati !

In zona pe care am identificat-o altitudinea este de peste 1600 metri, a nins in ultimele zile, zapada este aproximativ de 60-80 cm, iar traseul pana in locul in care au fost confirmate telefonic de catre apelanta coordonatele celor 4 este de aproximativ 7-8 ore de mers cu echipamentele din dotare.

Echipa de prim raspuns a SPJ Salvamont Maramures formata din 6 salvatori montani echipati pentru conditii de iarna s-a deplasat cu autospeciala din dotare pana unde este acces urmand ca ulterior sa porneasca pe munte pe un traseu extrem de dificil si ca relief si ca timp de parcurs.

O alta echipa a SPJ Salvamont Maramures formata din inca 6 salvatori montani se pregateste sa porneasca ca suport al primei echipe, ultimii urmand sa se pozitioneze in locul in care prima echipa va lasa autospeciala de interventie pentru a urca pe munte iar de acolo vor incerca sa stabileasca comunicatii cu prima echipa pentru extragerea celor 4 cetateni ucrainieni din munte in noaptea asta.
Din pacate in zona nu exista semnal telefonic deloc iar zona datorita reliefului ne ofera un semnal slab si pe statiile pe care le avem in dotare.

ACTUALIZARE
Cei 4 au reusit sa faca un foc mic dar suficient pe moment cat sa se poata incalzi, ascultand astfel sfaturile salvatorilor montani transmise prin apelanta care la randul ei a contactat una din rudele ratacitilor, aceasta fiind persoana care reuseste sa tina legatura cu cei rataciti si sa le ridice moralul transmitandu-le ca echipele de salvare sunt in drum spre ei pentru a-i salva.

Datorita focului au putut fi observati cu drona din dotarea Politiei de Frontiera Maramures , prezenta la actiune la de cautare- salvare cu echipaje terestre. Colegii de la Politia de Frontiera au comunicat salvatorilor montani faptul ca cei 4 si-au schimbat putin locatia, oferindu-ne noile coordonate fapt care cu siguranta ii va ajuta pe salvatori in a-i gasi mai usor.

Prima echipa a salvatorilor montani a facut jonctiumea cu echipa Politiei de Frontiera si urca spre locatia transmisa.

Revenim cu amanunte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și