După furtuna mediatică provocată de știrea privind divorțul dintre Angelina Jolie și Brad Pitt, actorul american a fost obiectul unei știri false postate pe rețelele de socializare, potrivit căreia ar fi murit.

Linkul privind falsa știre a lui Brad Pitt a făcut înconjurul lumii în câteva ore.

Este și motivul pentru care Garda Civilă din Spania a avertizat cu privire la această capcană creată de pirații informatici cu intenția de fura date ale utilizatorilor de Facebook.

Hackerii au folosit o tehnică cunoscută de experți drept Hoax — un mesaj cu conținut fals și care se răspândește în rețea. În acest caz, știrea informa despre moartea lui Brad Pitt, citând în mod fals surse americane, precum Fox News.

Imediat ce utilizatorul accesează linkul care însoțește știrea, el este direcționat spre un site unde trebuie să introducă parola sa de Facebook pentru a citi știrea completă.

Odată introdusă parola, hackerii au acces la contul său personal. Garda Civilă spaniolă avertizează că, dacă cineva a căzut în capcană, să-și schimbe imediat parola de pe rețeaua de socializare și să facă apel la antivirusul din calculator.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet