Cu toate că, săptămâna trecută, prefectul de Maramureş, Anton Rohian, s-a arătat nemulţumit de amplasarea camerelor pentru rovinietă în zonă şi a promis că nicio amendă nu va fi dată până la încheierea lucrărilor de reabilitare, sancţiunile curg una după alta. Şoferii sunt cu atât mai indignaţi cu cât sunt nevoiţi să plătească taxa de drum în condiţiile în care DN 18 arată jalnic. Carosabilul e plin de gropi şi denivelări, iar până acum lucrările au fost tărăgănate, după ce lucrările de modernizare a acestui tronson de drum au demarat în urmă cu doi ani. Ultima care se plânge de această situaţie este o şoferiţă, care zilele trecute a avut surpriza de a fi amendată de organele de poliţie, pe DN 18, mai exact, în Vadu Izei, pentru neplata taxei de drum. "Este jenant ceea ce se întâmplă. Drumul din Baia Mare şi până la Sighetu Marmaţiei este un dezastru şi, din câte am ştiut, nu trebuia să fie aplicate amenzi pentru rovinietă până la finalizarea lucrărilor. Cel puţin aşa susţinea inclusiv prefectul de Maramureş. Camerele fixe pentru rovinietă instalate pe DN 18 încă funcţionează. Eu am fost amendată şi, când am cerut explicaţii, mi s-a spus să-mi plătească Prefectura amenda, dacă într-adevăr suntem scutiţi de achitarea rovinietei pe DN 18", a declarat şoferiţa.

Uite amenda... nu-i amenda

Pe de altă parte, prefectul de Maramureş, Anton Rohian, susţine în continuare, deşi camerele pentru rovinietă sunt instalate pe DN 18, că şoferii sunt scutiţi de amenzi... cu menţiunea să îşi achite taxa de drum. "Într-adevăr, nu sunt deloc mulţumit de situaţia drumului care face legătura între Baia Mare şi Suceava. Camerele sunt amplasate pe DN 18, însă am luat legătura cu cei de la Drumuri Naţionale să nu fie aplicate amenzi până ce drumul va fi reabilitat. Nu se aplică amenzi, însă şoferii trebuie să fie conştienţi că este nevoie de achitarea acestei taxe. În plus, la Vadu Izei, drumul nu este atât de deteriorat. Recunosc că situaţia cea mai gravă a drumurilor este în zona Borşa şi acolo ar fi penibil să fie aplicate amenzi", a declarat prefectul Anton Rohian. Acesta a dat asigurări că, din această săptămână, au fost preluate lucrările de reabilitare pe tronsoanele Baia Mare - Sighetu Marmaţiei, Sighetu Marmaţiei - Moisei şi Moisei - Iacobeni.

Staţia fixă nu funcţionează

Şeful secţiei Drumuri Naţionale Maramureş, Mircea Pop, recunoaşte şi el că staţia fixă de monitorizare a şoferilor care circulă fără rovinietă nu este pusă în funcţiune, însă, amenzi pot fi aplicate de organele de control. "În primul rând, maramureşenii trebuie să îşi achite rovinieta, pentru că nu circulă doar pe DN 18. Apoi, aceştia nu sunt monitorizaţi prin staţia fixă, pentru că, în acest moment, a fost scoasă din funcţiune tocmai în ideea că drumul se reabilitează. Şoferii pot fi amendaţi în cazul unui control de rutină", spune Mircea Pop.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și