Este prima declarație a oficialilor ruși după atacul cu rachete de sâmbătă asupra portului Odesa și vine în contradicție cu afirmațiile Turciei, care a precizat că Rusia i-a transmis că nu a avut de-a face cu acest atac.

„Rachete Kalibr au distrus infrastructuri militare din portul Odesa, printr-o lovitură de înaltă precizie”, a scris Maria Zaharova pe contul ei de Telegram, ca răspuns la o declaraţie a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a spus că aceste lovituri au distrus posibilitatea unui dialog sau a unei înţelegeri cu Moscova.

După atacul asupra portului Odesa, la doar o zi după semnmarea acordului privind exporturile de cereale, Ucraina l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că „scuipă în faţă” ONU şi Turcia şi compromite punerea în aplicare a acordului semnat vineri în legătură cu reluarea exporturilor de cereale blocate de conflict.

Sâmbătă, Rusia a dezminţit totuşi pe lângă Turcia că a fost implicată în aceste atacuri. „Ruşii ne-au spus că nu au nimic de-a face cu acest atac şi că analizează chestiunea îndeaproape”, a dat asigurări ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, două rachete au lovit teritoriul portului Odesa, iar alte două au fost doborâte de apărarea antiaeriană înainte de a-şi atinge ţinta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet