Ieri după-amiază, poliţia a fost sesizată că pe D.N.1C., între localităţile Şomcuta Mare şi Satulung, s-a produs un accident grav de circulaţie. Echipajul de poliţie rutieră deplasat la faţa locului a constatat că un conducător auto de 46 de ani, domiciliat în judeţul Cluj, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de un bărbat de 31 de ani din Zalău.

În urma impactului, cei doi conducători auto şi o pasageră de 27 de ani au suferit leziuni corporale şi au fost transportaţi la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. La câteva ore, conducătorul auto care a pătruns pe contrasens a decedat.

Celor doi şoferi le-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Azi-noapte, la ora 02.45, pe raza oraşului Baia Sprie a avut loc un alt accident grav de circulaţie. Un băimărean de 20 de ani, care se deplasa cu un autoturism pe strada Forestierilor, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a intrat frontal într-un imobil şi a fost apoi proiectat pe trotuarul din partea stângă a direcţiei de mers.

Tânărul a fost rănit şi transportat la spital unde a decedat din cauza leziunilor suferite.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că acesta nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, poliţiştii vă recomandă:

- Nu conduceţi autovehicule dacă nu deţineţi permis de conducere! Sunteţi un pericol atât pentru siguranţa dumneavoastră cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

- Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie. Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele;

- Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa;

- Folosiţi corect luminile pentru a vă face vizibili în trafic;

- Nu conduceţi maşina când sunteţi obosiţi! Oboseala la volan vă poate fi fatală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și