Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, spune ca in lipsa unei decizii venita de la Bucuresti, nu exista o alta solutie decat sa se continue activitatea la Primaria din Sapanta in actuala formula, respectiv cu actualul viceprimar, care asigura si functia de primar interimar.

Conform legii, alegerile partiale pentru functia de primar al comunei Sapanta ar fi trebuit sa se organizeze in termen de 90 de zile de la data pronuntarii instantei de contencios-administrativ. Acest termen a expirat iar de la Bucuresti nu a venit nicio decizie in acest sens.

„In conformitate cu articolul 69, aliniatul 6 din legea 215/2001, data organizarii alegerilor pentru functia de primar se stabileste de Guvern, la propunerea prefectului. Se organizeaza in termen de 90 de zile, de la data pronuntarii instantei de contencios-administrativ. Punctual: in data de 20 noiembrie am primit incheierea de sedinta de la Judecatoria Baia Mare. In data de 21 noiembrie am trimis catre Ministerul de Interne o notificare pentru stabilirea datei organizarii alegerilor partiale pentru functia de primar al comunei Sapanta”, a explicat prefectul judetului Maramures, Anton Rohian.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu spune ca in cursul zilei de ieri, 20 ianuarie, si-a reluat demersurile facute la nivel central. Astfel, acesta spune ca a transmis catre Directia Generala pentru Indrumarea si Controlul Institutiei Prefectului un raport prin care cerea un raspuns cu privire la organizarea alegerilor partiale din Sapanta. Daca se vor respecta procedurile legale, alegerile ar putea sa se desfasoare undeva in primavara acestui an.

„Practic, in data de 20 ianuarie au fost incheiate cele trei luni care erau in derulare pentru a stabili data alegerilor. Ieri am revenit cu un telefon catre Directia de Control a Institutiei Prefectului catre domnul director Constantin Mihart prin care, intr-o nota raport privind administratia teritoriala, am cerut sa se pronunte vizavi de alegerile partiale din comuna Sapanta. Astept in aceste zile sa vedem care va fi rezultatul din punct de vedere al deciziei luate de premier”, a precizat Anton Rohian.

Prefectul Anton Rohian este de parere ca luarea unei decizii se intarzie, deoarece alegeri partiale pentru primar ar urma sa aiba loc si in alte localitati din tara. La Sapanta, interimatul la conducerea Primariei dureaza din toamna anului 2014. La aceasta situatie s-a ajuns dupa ce fostului primar al comunei Sapanta, Gheorghe Stan i-a incetat mandatul de ales local, in urma unui ordin emis de prefectul judetului Maramures. Decizia a fost luata dupa ce Gheorghe Stan a primit o condamnare de un an inchisoare cu suspendare, deoarece a fost prins conducand pe drumurile publice cu permisul suspendat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și