Alegatorii voteaza la sectia de votare unde sunt arondati potrivit domiciliului.

Alegatorii care in ziua votarii se afla in alta comuna, oras sau municipiu decat cel de domiciliu isi pot exercita dreptul de vot la orice sectie de votare, dupa ce declara in scris pe propria raspundere ca nu au mai votat si nu vor mai vota la acel tur de scrutin, fiind inscrisi de catre presedintele biroului electoral al sectiei de votare intr-un tabel separat.

18.550 sectii de vot sunt organizate in toata tara, 1.245 sectii in Bucuresti, 433 de sectii in Maramures, dintre care 85 sunt in Baia Mare iar 294 sectii pentru cetatenii romani aflati in afara Romaniei.

In cazul organizarii unui al doilea tur de scrutin acesta va avea loc duminica, 16 noiembrie 2014. Conditiile de exercitare a votului pentru turul al doilea sunt aceleasi cu cele din primul tur. La aceste alegeri NU se foloseste CARTEA DE ALEGATOR.

Ordinea candidatilor pe buletinul de vot a fost stabilita de Biroul Electoral Central, prin tragere la sorti. Alegatorii vor gasi candidatii inscrisi astfel:

Kelemen Hunor (UDMR)

Klaus-WERNER Iohannis (ACL-PNL-PDL)

Cristian-Dan Diaconescu (PP-DD)

Victor-Viorel Ponta (PSD-UNPR-PC)

William Gabriel Brinza (PER)

Elena-Gabriela Udrea (PMP)

Mirel-Mircea Amaritei (Prodemo)

Teodor-Viorel Melescanu – independent

Gheorghe Funar – independent

Zsolt Szilagyi (PPMT)

Monica-Luiza Macovei – independent

Constantin Rotaru (PAS)

Calin-Constantin-Anton Popescu-Tariceanu – independent

Corneliu Vadim-Tudor (PRM)

Actele de identitate valabile in locul celor pierdute sau expirate pot fi obtinute in tara – direct de la autoritatile competente – sau in strainatate, prin intermediul misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale Romaniei.

Drept de vot au cetatenii romani care au varsta de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor (inclusiv) si care nu au drepturile electorale interzise. In cazul in care va fi organizat un al doilea tur de scrutin, cetatenii romani care implinesc varsta de 18 ani intre cele doua tururi, inclusiv in ziua alegerilor, isi pot exercita dreptul de vot la cel de-al doilea tur de scrutin.

Alegatorul care, din motive temeinice, constatate de presedintele biroului electoral al sectiei de votare, nu poate sa voteze singur, are dreptul sa cheme in cabina de votare un insotitor ales de el, pentru a-l ajuta, care nu poate fi din randul persoanelor acreditate, al membrilor biroului electoral al sectiei de votare sau al candidatilor.

Alegatorii netransportabili, detinutii, bolnavii internati in spitale care solicitaurna speciala trebuie sa depuna cereri scrise la sectia de votare pana cel mai tarziu in preziua alegerilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet