În timp ce Joe Biden se pregătește să preia președinția SUA și a convocat deja întâlniri cu experți din sănătate și administrație pentru a pregăti strategia anti-Covid, Donald Trump își anunță susținătorii, prin intermediul rețelelor de socializare, că va fi câștigător.

Președintele în funcție a deschis mai multe procese în anumite state-cheie, în care consideră că au existat neregularități sau chiar fraude în timpul procesului electoral.

Strategia lui Donald Trump vine după ce, în seara alegerilor, acesta fusese dat câștigător în state precum Pennsylvania, Georgia, Carolina de Nord, doar pentru ca diferența să se micșoreze constant și substanțial pe măsură ce au fost numărate voturile prin corespondență.

De altfel, Pennsylvania, cu 20 de electori, și Georgia, cu 16, au trecut de partea democratului Joe Biden, acesta fiind și motivul pentru care outlet-uri media precum Associated Press, CNN, Reuters sau chiar Fox l-au dat câștigător pe Biden în întrecerea electorală.

Potrivit Reuters, republicanii din Pennsylvania plănuiesc să ceară un audit al voturilor, la doar o zi după ce Procurorul General Willian Barr le-a spus magistraților federali să inspecteze acuzațiile "substanțiale" privind iregularități în procesul de vot.

De altfel, Trump a insistat de luni întregi că alegerile ar putea fi fraudate, însă fără a oferi dovezi în acest sens.

Experții în Drept consideră că eforturile lui Trump de a-și adjudeca victoria pe cale legală, prin procese la nivel statal și federal, au puține șanse de a schimba rezultatul alegerilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și