Conform procedurii, ISJ propune Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care dă avizul favorabil.

Este vorba despre trei şcoli unde se vor suspenda cursurile. Şcoala “Teodor Mihaly” din Boiu Mare, Şcoala Aspra, structură a Şcolii Vima Mică şi Şcoala Preluca Nouă, structură a Şcolii “Augustin Buzura” Copalnic Mănăştur.

ACTUALIZARE – Marţi dimineaţă au venit primele cereri în acest sens. Întrunit în şedinţă, Consiliul de Administraţie al ISJ Maramureş a analizat trei solicitări de suspendare a cursurilor. Acestea au fost trimise, pentru avizare, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, condus de prefectul Vasile Moldovan. CJSU a avizat solicitările.
“Am avut trei propuneri, Şcoala Gimnazială “Teodor Mihaly” din Boiu Mare, Şcoala Gimnazială Vima Mică, structura Aspra, unde sunt copii numai din ciclul primar şi Şcoala Gimnazială “Augustin Buzura”, structura Preluca Nouă”, a precizat, pentru AxaNews.ro, Adriana Meşter.

Curentul a generat probleme la Preluca Nouă
La şcoala din Preluca Nouă, comuna Copalnic Mănăştur, învaţă 63 de elevi. “Am fost nevoiţi să solicităm suspendarea cursurilor, însă numai pentru ziua de marţi. Problema a fost că nu am avut energie electrică. Au căzut nişte copaci peste linie şi a provocat o avarie pe reţea. A revenit curentul dimineaţă. Dacă ştiam că revine aşa repede, nu mai făceam solicitarea de a suspenda cursurile”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Vasile Ştefan Mihalca, primarul comunei Copalnic Mănăştur.

Microbuz şcolar blocat în nămeţi, în Boiu Mare
Probleme mai serioase au fost în Boiu Mare. “A nins luni de ne-a îngropat. Avem aproape un metru zăpada. Maşina cu copii s-a blocat în zăpadă. Nu am reuşit să deblocăm maşina cu trei utilaje. Ne-am gândit să nu chinuim copiii degeaba, pe vremea asta. Aşa că am decis să solicităm suspendarea cursurilor, însă numai pentru ziua de marţi. Noi aducem copiii din toate satele şi cătunele la centru cu o singură maşină. Nu e 4×4, aşa că se pot întâmpla şi situaţii nedorite. Aducem copii de la şase-şapte kilometri din cătunul Perii Vadului, aducem de la Prislop. Când sunt vremurile bune, ne descurcăm cu o maşină. Însă, când ninge atât de tare, apar probleme. Nici nu ne permitem să ţinem doi şoferi pe două maşini într-o comună ca a noastră”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Gavril Pop, primarul comunei Boiu Mare.

Cazuri de varicelă în Aspra
Ultima situaţie este în satul Aspra, comuna Vima Mică. “Noi nu aducem copiii din Aspra niciodată în centrul de comună. Nu pot fi transportaţi, nu ne permite programul. Ar trebui să pornim de la ora cinci dimineaţă. Acolo există structura şcolară de la Aspra, unde învaţă nouă copii. Problema suspendării cursurilor nu ţine de ninsorile căzute, ci de faptul că sunt copii cu diverse probleme de sănătate. Sunt copii cu varicelă. Sănătatea este pe primul pas, aşa că s-a cerut suspendarea cursurilor până cel târziu la sfârşitul săptămânii”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Liviu Balint, primarul comunei Vima Mică.

ACTUALIZARE 2 – Se vor închide şi în Cavnic toate unităţile şcolare, începând de miercuri până vineri. Informaţia a fost confirmată, pentru AxaNews.ro de Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și