Bărbatul care a murit avea 37 de ani şi era dispecer la aeroportul din Sibiu. El a avut o infecţie respiratorie gravă. Ceilalţi doi colegi ai acestuia sunt într-o fază uşoară a bolii, probele recoltate de la aceştia fiind trimise la Institutul Cantacuzino pentru a se stabili cauza.

Cei doi angajaţi ai Aeroportului din Sibiu au ajuns, marţi seară, la Spitalul Judeţean Sibiu, cu simptome ale unor afecţiuni respiratorii, ei fiind trimişi la unitatea sanitară şi internaţi.

Surse din Aeroportul Internaţional din Sibiu unde a lucrat angajatul decedat susţin că acesta fusese în concediu medical în ultimele trei săptămâni, deci nu a intrat în contact cu cei doi colegi ai săi internaţi în prezent la Secţia Clinică Infecţioase din Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au precizat că nimeni nu a murit în 2014 de gripă la Sibiu şi că singurul pacient cu gripă porcină a fost deja externat şi este complet vindecat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat că pacientul decedat, angajat al Aeroportului Internaţional din Sibiu, nu avea gripă, lucru menţionat oficial în rezultatele analizelor venite de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. El a murit de insuficienţă respiratorie.

Secretarul de stat Raed Arafat spune că rezultatele primelor analize ar trebui să fie comunicate miercuri, urmând să se stabilească apoi dacă sunt motive de îngrijorare.

"Toata situatia e sub monitorizarea ministerului. Cand avem rezultatele analizelor, vom vedea ce alte masuri, daca se impun, trebuie luate. Se vor analiza si alti virusi, daca putem identifica cauza clara a imbolnavirilor", a declarat Raed Arafat, la România TV.

Raed Arafat a explicat că virusul gripal poate fi mortal, dacă este coroborat cu alte probleme ce ţin de imunitate, de vârstă.

"Nu stim daca virusul este foarte agresiv, daca ce s-a intamplat cu primul pacient a avut si alte motive. Facem analize sa vedem daca e un virus foarte agresiv sau daca e un alt microb implicat", a explicat Arafat.

Secretarul de stat din MS a explicat că, fiind imposibil de diferenţiat simptomele unei gripe normale de cele ale gripei porcine, oamenii de rând nu trebuie să se autotrateze. "Daca e o simptomatologie iesita din comun, sa se prezinte la medic. Sa evite auto-tratamentul.Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/suspiciuni-de-gripa-porcina-la-sibiu-vezi-ce-spune-secretarul-de-stat-raed-arafat_118716.html#ixzz2pnwEQhnq

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet