Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 13:00, în judeţele Alba, Mureş şi Sibiu este valabilă o avertizare cod galben de intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși local 55-60 km/h. Fenomene asociate: izolat transport de zăpadă.

De asemnea, până la ora 12.00, în localităţi din judeţele Sălaj şi Satu Mare se vor semnala intensificări temporare ale vântului, care la rafală vor atinge şi depăși local 55...60 km/h.

O atenţionare cod galben de ceaţă şi depunere de chiciură este valabilă tot până la ora 12.00, în judeţul Vrancea. Va fi ceaţă, care va reduce vizibilitatea sub 200 metri.

Cod galben de viscol şi ninsori

La această oră, este valabil un cod galben de viscol şi ninsori, care vizează mai multe județe.

”Precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, intensificări ale vântului. Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45…55 km/h”, se arată în informarea ANM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și