Aeronava care se deplasa pe direcţia Bucureşti - Baia Mare a suferit o defecţiune minoră, din acest motiv mai multe echipaje au fost chemate pe aeroport, întrucât nu se ştia dacă avionul va ateriza în siguranţă. Cei care au solicitat intervenţia au fost piloţii. Una din variantele luate în considerare ar fi faptul că avionul a lovit o pasăre.

Aeronava a avut o mică problemă la decolare, iar cei responsabili au luat în calcul fie varianta unei defecţiuni a trenului de aterizare fie că avionul a lovit o pasăre. Oricum, a fost vorba despre o situaţie incertă, în care cei responsabili au arătat că şi-au putut atinge obiectivele şi au reacţionat repede. „Din această situaţie incertă am văzut care sunt timpii de reacţie, cum ne-am imobilizat şi care este procedura într-un asemenea caz, fără a fi vorba despre un exerciţiu demonstrativ” a declarat comandantul Aeroportului Baia Mare, Mihai Pătraşcu.

În jurul orei 22.00 cursa Ro 619 Bucureşti - Baia Mare a avut probleme imediat după decolare. S-a auzit o bubuitură iar pilotul a luat în calcul fie varianta unei defecţiuni a trenului de aterizare fie că ar fi lovit o pasăre. În această situaţie incertă Turnul de Control Bucureşti a informat Turnul de Control Baia Mare despre situaţia creeată, iar acesta la rândul său a informat dispecerul de sol din aeroport şi departamentul operativ din cadrul Aeroportului Baia Mare. În plus a fost solicitată intervenţia celor de la SSI (Serviciul de Stingere a Incendiilor) dar şi a celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş. Astfel, cei de la ISU Maramureş au intervenit la aterizarea aeronavei cu două autospeciale cu apă şi spumă şi două ambulanţe, una de prim-ajutor şi una cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

În cele din urmă aterizare s-a făcut în siguranţă fără intervenţia pompierilor. Specialiştii au stabilit că aeronava nu avea nicio defecţiune la trenul de aterizare şi că situaţia a fost creată după ce avionul a lovit o pasăre deasupra cabinei de pilotaj.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet