Autorităţile sanitare susţin că aşteaptă ca Ministerul Sănătății să furnizeze serul împotriva tuberculozei (BCG). În tot acest timp, sute de bebeluşi din întreaga ţară nu au fost imunizați, încă de la sfârșitul lunii august. În schimb, părinții primesc o garanţie: pruncii vor fi vaccinaţi de îndată ce serul va intra pe stoc.

Vaccinul BCG lipsește din maternităţile din judeţele Argeş, Arad, Suceava, Constanţa şi parţial Alba, unde două spitale mai au valabile, în total, patru vaccinuri.

Statistica este îngrijorătoare în județele Argeș și Arad. Aproape 800 de nou-născuţi nu au mai fost vaccinaţi, de la sfârşitul lunii august, împotriva tuberculozei.

În schimb, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a promis că 64.000 de doze de vaccin vor ajunge, în cursul săptămânii, la maternităţile din ţară. La mijlocul lunii octombrie, Ministerul Sănătății anunța că programul de vaccinare a copiilor se va desfășura normal, așa cum prevede schema națională de imunizare. Tot atunci, vaccinul împotriva tuberculozei trebuia să ajungă maternități în trei săptămâni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet