"Ce am văzut în spațiul public cu privire la Codul Fiscal a fost o polemică destul de agresivă de 2-3 zile și nu aș vrea să răspund cu agresivitate la acest mod populist de a face politică. Nu ne-am schimbat poziția, relaxarea fiscală este în continuare dezideratul PNL", a spus Alina Gorghiu, la TVR 1.

"Președinția nu a respins legea, ci a trimis-o spre reexaminare cu anumite argumente. PNL, înainte de adoptarea Codului Fiscal a spus un lucru foarte simplu: oameni buni, suntem adepții relaxării fiscale. Să nu uitați că PNL în 2005 a impus cota unică de 16%, același partid a reușit să impună 19% TVA în acest Cod Fiscal. Suținem toate aceste lucruri. Ne dorim cu toții relaxare fiscală, dar avem capacitatea să susținem această relaxare fiscală? Noi cerem să vedem cifre, facem apel la responsabilitate", a mai spus aceasta.

Premierul Victor Ponta va anunța marți ce decizie a luat coaliţia de guvernare cu privire la modalitatea în care se vor aplica prevederile Codului Fiscal, chiar dacă acesta a fost reîntors de preşedinte Parlamentului. Există trei variante: ordonanţa de urgenţă, angajarea răspunderii sau o sesiune parlamentară extraordinară. Înainte de şedinţa coaliţiei, Daniel Constantin a anunţat totuşi că cea mai bună variantă ar fi asumarea răspunderii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și