“Dacian Ciolos va fi propunerea pe care astazi o voi face colegilor mei, care isi vor exercita votul. Procedura este, conform statutului, nefinalizata astazi pentru ca un Consiliu National trebuie sa formalizeze decizia din BPN”, a spus Gorghiu, inainte de sedinta conducerii PNL.

Liderul PNL a precizat ca Dacian Ciolos si-a dat acceptul pentru aceasta propunere.

Ea a adaugat ca premierul nu se va inscrie in niciun partid politic. “Domnia sa a ales sa ramana acea persoana care isi respecta angajamentele pana la finalizarea mandatului, lucru care nu ne incurca, nu mai are mult, nu ne deranjeaza, ba dimpotriva suntem perfect de acord ca are obligatia sa-si respecte cuvantul pana la finalizarea mandatului de prim-ministru, asa cum si-a asumat la inceputul acestuia”, a spus presedintele PNL.

Gorghiu a explicat ca nu exista niciun impediment din punctul de vedere al Statutului PNL pentru a desemna o persoana care nu este membra a partidului drept candidat al liberalilor pentru pozitia de prim-ministru.

“Nu se stie ce va rezerva viitorul, dar nu este o problema statutara aceasta desemnare, ba dimpotriva este in spiritul si in litera dispozitiilor din Statutul PNL”, a adaugat liderul partidului.

Ea a spus ca nu a discutat cu Ciolos despre o prezenta a acestuia la mitingul liberalilor care ar urma sa aiba loc pe 5 noiembrie, dar nu exclude aceasta posibilitate.

Gorghiu a precizat totodata ca nu a discutat cu Dacian Ciolos in legatura cu participarea acestuia la campania electorala.

“Singura premisa de la care am pornit si noi si domnia sa a fost aceea de a respecta platforma Romania 100, impreuna cu programul de guvernare al PNL. Cata vreme cele doua sunt perfect compatibile si regasiti acele principii corecte ca stau la baza programului de guvernare toata lumea a fost multumita si impacata”, a afirmat presedintele PNL.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet