„A fost cel mai bun meci al carierei! Cu atât mai mult, pentru că e la un Grand Slam”, a spus Alison Van Uytvanck, după meciul cu Garbine Muguruza, potrivit belgienilor de la sudinfo.be.

„E frumos să joci așa. A fost o atmosferă superbă, cu acești oameni care strigau în tribune: Alison! Alison!. Am fost de câteva ori aproape de victorii în fața unor jucătoare de Top 10 - cu Wozniacki la Roma, cu Goerges la Roland Garros, cu Kasatkina la Eastburne - dar nu am reușit.

Am crezut că sunt capabilă să joc la un asemenea nivel, arătasem asta la antrenamente. Eram încrezătoare și știam că trebuie să fiu agresivă, altfel nu am nicio șansă. Și am jucat foarte, foarte bine. Eram în propria bulă și fiecare lovitură a mea a prins terenul", a mai spus jucătoarea din Belgia.

Alison Van Uytvanck a recunoscut, la începutul acestui an, că este lesbiană și că are o relație cu Greet Minnen (20 de ani), de asemenea jucătoare de tenis din circuitul WTA (locul 546). De altfel, aceasta a urmărit meciul cu Muguruza din loja lui Alison, alături de antrenoarea ei și a fost prima persoană pe care Van Uytvanck a îmbrățișat-o după victoria de joi.

"Am decis să nu mai ținem acest lucru doar pentru noi. Sunt fericită oricum, nu contează că partenerul meu e o femeie sau un bărbat. Nu vreau să mă gândesc că ar trebui să fiu rușinată. Nu sunt bolnavă. Mă gândesc că a fost bine că am spus că sunt lesbiană", a mai spus Alison Van Uytvanck, după meciul de joi.