„Cu mulţi ani în urmă, când echipa de fotbal Universitatea Craiova era la un meci distanţă de câştigarea primului titlu de campioană, toată lumea se exprima şi gândea cam ceva de genul „acum ori niciodată”. Un singur ziarist a avut „tupeul” să scrie un articol despre meciul decisiv al marii echipe craiovene cu titlul „Acum ori…altădată”. Şi a avut dreptate ziaristul… Craiova n-a câştigat în acel an campionatul, ci altădată.

Mi-am adus aminte de episodul acela acum, când văd că toată lumea doreşte un singur lucru: Simona Halep să fie învingătoare la Roland Garros sâmbătă, 7 iunie 2014. Nu ştiu de ce se pune atâta presiune pe umerii tinerei noastre sportive. Toată lumea, pe la toate posturile TV şi prin toate căile de socializare pe care le oferă internetul, vorbeşte despre un singur meci, care pare a fi ceva fundamental pentru o naţiune întreagă, ba chiar mai mult, pentru o bună parte a locuitorilor planetei.

Imposibil ca la urechile Simonei să nu fi ajuns deja această dorinţă comună a românilor şi a altor popoare dornice de bună-înţelegere cu toţi vecinii, mari sau mici. Până sâmbătă mai spre înserat, eu zic s-o lăsăm pe Simona să pregătească meciul cum ştie ea mai bine. Să nu uite cei care o bombardează acum cu mesaje de încurajare că cel mai bine ar fi să fie lăsată în pace românca noastră care va deveni cea mai bună jucătoare de tenis din lume peste câtva timp. E greu să ajungi în vârful ierarhiei, e foarte greu s-o învingi pe experimentata Şarapova acum.

Aşadar, şi pentru domnişoara Halep e bine să gândim doar aşa:”acum ori…altădată!”

Timp e, talent şi ambiţie cât să apară un supercampion sunt din plin. Până la aflarea câştigătoarei de sâmbătă, permiteţi-mi ca în numele sighetenilor, unde aromânii se simt ca la ei acasă, să-i transmit felicitări pentru frumoasa sa atitudine sportivă Simonei şi să nu consider că mâine voi vedea un meci de tenis fundamental în viaţa unei sportive care numai ea ştie câte sacrificii a făcut până acum ca să ajungă acolo unde a ajuns!...
Pot să scriu de pe-acum ceva: FELICITĂRI, SIMONA HALEP! Şi dacă nu va fi acum, va fi…altădată! Datorită ţie, am văzut români fericiţi! Şi care mai pot gândi la fel!”

...11 iunie 2018. Simona Halep a triumfat la Roland Garros şi românii sunt fericiţi. Mӑ bucur c-am anticipat corect, acum 4 ani, poziţia Simonei în ierarhia mondialӑ a tenisului feminin în 2018.

O vom sӑrbӑtori pe fantastica noastrӑ sportivӑ. Apoi, o vom lӑsa sӑ se pregӑteascӑ pentru alte turnee pentru cӑ, de-acum încolo, cu oricine ar juca va dori s-o învingӑ pe ea, nr. 1 mondial şi câştigӑtoare la Roland Garros!...

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și