Am fost primii care am pus pe masa Parlamentului acest proiect de lege!

Uniunea Salvați România a depus în Parlament, în urmă cu mai mult timp, un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, definite ca pensii suplimentare față de pensia contributivă.

Lupta noastră de 3 ani și jumătate în Parlament a dat roade!

Am fost primul partid care a adus în discuția publică acest subiect de inechitate INACCEPTABIL. Și vom continua lupta împotriva șmecherilor care își dau tot felul de privilegii.

Să sperăm că judecătorii CCR vor fi obiectivi şi vom avea legea activă în scurt timp.

Proiectul USR prevedea un impozit de 90% pentru toate pensiile speciale de peste 3.500 de lei și un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 și 3.500 de lei.

Pensia minimă în România este de 704 lei, iar cea mai mare pensie specială depășește 70.000 de lei, ceea ce înseamnă de aproximativ 100 de ori mai mult. O discrepanță uriașă este și între pensia medie din sistemul public, în prezent 1.247 lei, și pensia medie din sistemele speciale, care variază între 4.000 de lei și 19.000 de lei.

În plus, doar pentru primele două luni din anul 2020, statul a scos de la buget 1,6 miliarde lei, iar până la finalul anului se estimează o cheltuială cu pensiile speciale de peste 10 miliarde de lei. O sumă fabuloasă.

E un pas mare pentru îndreptarea unor legi pe care vechea clasă politică, prezentă de altfel şi astăzi în Parlament, le-a dat pe parcursul a aproape 20 de ani de guvernare.

USR şi-a respectat promisiunea şi astăzi am reuşit o mare victorie.
Vlad Duruş, deputat USR Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și