Judecătorii ÎCCJ au amânat decizia privind suspendarea executării pedepsei în dosarul Gala Bute, după ce Elena Udrea a apelat la recursul în casaţie, o cale extraordinară de atac.

Conform informaţiilor obţinute de reporterul Observator Bianca Iacob, ÎCCJ vrea ca ordinul european de anchetă să fie refăcut, pentru că deşi Elena Udrea a zis că nu vrea să dea declaraţii în această fază procesuală, ci doar pe fond, judecătorii vor ca fostul ministru să spună clar dacă vrea să participe sau nu la proces.

La termenul precedent, trei avocaţi angajaţi de Udrea au explicat instanţei că fostul ministru a dat o declaraţie în Bulgaria şi nu mai doreşte să fie audiată prin videoconferinţă. Preşedintele completului de judecată a stabilit, însă, că Udrea trebuie citată în Bulgaria, astfel încât procesul a fost amânat pentru azi.

Elena Udrea susţine că este arestată ilegal de 46 de zile, „ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ”. Fostul ministru a prezentat şi o serie de motive pentru care consideră că decizia magistraţilor nu este legală. “Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, că urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestaţia în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Şova, Pop, Niţă, Valcov, Bica, etc), şi mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute. Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi evident în libertate”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și