Vladimir Putin a declarat luni seară, în lungul său discurs în care și-a prezentat argumentele pentru recunoașterea regiunilor separatiste Donețk și Lugansk ca state independente, că „este important să înțelegem că Ucraina, de fapt, nu a avut niciodată o tradiție stabilă a statalității sale”.

Ambasada SUA din Ucraina a postat marți pe Facebook o imagine în care arată că orașul Kiev avea biserici și catedrale înainte ca orașul Moscova să fie atestat documentar. Potrivit reprezentanței diplomatice a Statelor Unite, în jurul anului 1000 la Kiev existau deja biserici, catedrale și mânăstiri, în vreme de orașul Moscova nu fusese înființat.

Potrivit enciclopediei Britannica.com, Kievul a fost atestat documentar în anul 482, în vreme ce Moscova apare în documente cu aproape 700 de ani mai târziu, în 1147.

Consiliul de securitate de la Kremlin a votat luni pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas, iar președintele Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk. Occidentul a condamnat în unanimitate gestul Moscovei și impune sancțiuni împotriva celor responsabili, iar Ucraina a cerut o reuniune „imediată” a Consiliului de Securitate al ONU. În teren, tensiunea continuă să crească, Rusia trimițând forțele armate să asigure „menținerea păcii” în regiunile separatiste.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet