Jinga a spus că politicienii și ziariștii prezenți pe aeroportul Luton au așteptat cu disperare sosirea a milioane de români șomeri doar pentru a fi întâmpinați de două-trei persoane sosite din România care aveau deja locuri de muncă.

Într-un articol pe care l-a publicat în The Huffington Post, Jinga a scris: "Pare-se că o nouă versiune a (capodoperei) Așteptându-l pe Godot este reinventată de către o parte a presei britanice și de către unii politicieni care așteaptă disperați sosirea a milioane de români după 1 ianuarie 2014". "Ziariști și distinși parlamentari britanici care s-au dus la aeroportul Luton la 1 ianuarie... au descoperit că doar doi români au venit în Marea Britanie pentru a profita de înlăturarea restricțiilor și ambii au oferte ferme privind un loc de muncă — unul spală mașini, iar altul este medic în Essex. Marea majoritate a pasagerilor erau români care se întorceau la serviciu după ce-și petrecuseră Crăciunul cu familiile, în țară, sau britanici care veneau acasă după ce fuseseră să schieze în Munții Carpați", a mai scris ambasadorul român la Londra.

Jinga a adăugat că o parte a presei britanice a lansat "o campanie de presă insultătoare împotriva românilor", campanie care nu se bazează pe evidențe. "Majoritatea românilor care au venit în Marea Britanie au făcut-o ca să muncească, nu pentru a obține beneficii sociale. Pledăm totodată în favoarea oamenilor onești și muncitori, care plătesc impozite și contribuie (la bunul mers al) societății", a mai scris Ion Jinga.

Înaltul diplomat român a menționat totodată că, la fel ca mulți alți români, și-a invitat prieteni români să petreacă alături de el Crăciunul. "Cum toate cele trei persoane vor părăsi Marea Britanie în următoarele două zile, sper că nu vor fi contabilizate la milioanele de români care sunt așteptați să invadeze insula", remarcă el ironic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și