Proiectul, realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureş, va include lucrări de: construcţie / reabilitare / modernizare / extindere / transformarea şi dotarea infrastructurii ambulatorii existente; îmbunătăţirea accesibilităţii spaţiului pentru serviciile medicale; asigurarea/modernizarea utilităţilor generale şi specifice (inclusiv conectarea la utilităţi pe amplasamentul obiectivului de investiţii). Valoarea totală a investiției va fi de 16,7 milioane lei lei, banii fiind asigurați din fonduri europene.

Proiectul realizat în cadrul parteneriatului dintre Spitalul Județean de Urgență Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș vizează și modernizarea ambulatoriului de Specialitate pentru Sportivi situat pe strada Gheorghe Marinescu nr.3, a secției de Medicina Muncii-Boli Profesionale, strada Progresului nr.17, a cabinetului de Planificare Familială, strada Progresului nr.17 și a laboratorului de Recuperare,Medicină fizică şi Balneologie, situat în strada Progresului nr.17.

„Ambulatoriul de specialitate va fi adus la un standard înalt de calitate. Erau necesare aceste lucrări în Ambulatoriul de specialitate, calitatea actului medical este foarte importantă pentru noi, iar pacienţii trebuie să beneficieze de cele mai bune condiţii şi medicii să îşi desfăşoare actul medical în condiţii optime de lucru. Doresc să mulţumesc Consiliului Judeţean Maramureş pentru că a fost alături de noi în realizarea acestui proiect atât de necesar pentru pacienţi.”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, Oros George Alexandru.

„Un nou proiect important pentru maramureşeni și pentru Spitalul Județean se va realiza cu fonduri europene prin programul Investiția specifică:I1.3. Unități de asistență medicală ambulatorie. Ambulatoriu Integrat din cadrul spitalului județean va fi reabilitat, iar Consiliul Județean Maramureş a avut o contribuție importantă în acest sens. Îmi doresc ca pacienții și personalul medical să beneficieze de cabinete moderne, cu condiții optime de tratament şi recuperare medicală” a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureş, Ionel Bogdan.

Activitatea medicilor din Ambulatoriul Integrat reprezintă o prioritate absolută pentru Spitalul Județean de Urgență Baia Mare. Investiţiile în tehnica şi aparatura medicală existentă în prezent la nivelul ambulatoriului au avut ca scop, pe lângă creşterea calităţii serviciilor oferite și atragerea de fonduri sustenabile pentru întreţinerea activităţilor desfăşurate la nivelul cabinetelor în specialităţile clinice.

Existenţa aparaturii performante, profesionalismul medicilor, diversificarea serviciilor oferite şi o mai bună organizare a acestora a determinat, inevitabil, creşterea continuă a adresabilităţii. A investii în asistența medicală ambulatorie este una dintre cheile unui sistem de sănătate eficient, care pune în centru nevoile pacientului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și