Numai că a plusat mai mult decât prevede legea, încât instanța, din oficiu, a anulat procesul-verbal.

Polițistul a modificat procesul verbal prin adăugarea unui zero, aplicând amenda maximă pentru nepurtarea măștii de 2500 lei și precizând că minimul este 1250 lei.

Bărbatul amendat a solicitat instanței să dispună, în principal, reducerea amenzii aplicate prin procesul verbal de contravenție la suma de 250 lei iar, în subsidiar, înlocuirea amenzii cu avertisment .

În motivarea cererii petentul a arătat că ” în data de 27 iunie 2020, ora 10:40, aflându-se în localitatea Timișoara, zona Calea Șagului, la benzinăria Petrom, a intrat în incinta spațiului comercial o distanță de maxim 2 metri, timp în care și-a dat seama că nu are asupra sa masca de protecție, moment în care s-a deplasat spre ieșire cu dorința de a se întoarce la mașina să-și ia masca, fiind oprit de agentul de poliție S.A. de la Serviciul Rutier Timiș înainte să iasă din unitate, care l-a sancționat conform procesului verbal menționat, pentru că nu avea masca de protecție.

Petentul a precizat că nu a stat mai mult de 4 secunde în interior până și-a dat seama că nu are mască și a ieșit afară pentru a o lua din mașina.

Petentul a învederat faptul că și-a recunoscut scăparea și neatenția, respectiv necesitatea acestui accesoriu în contextul sanitar actual.

Citește tot articolul pe Clujust.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet