Potrivit CNA, societatea SC Telecroma Media SRL, deținătorul licenței audiovizuale pentru DDTV, a încălcat Legea audiovizualului pentru că nu a solicitat aprobarea CNA pentru modificarea intervenită.
La dezbaterea situației postului DDTV, la ședința CNA a încercat să participe și Dan Diaconescu, ca reprezentant al postului, dar împuternicirea acordată de acționarii societății SC Telecroma Media SRL nu a fost acceptată de Consiliu.

Președintele CNA, Laura Georgescu, a explicat că împuternicirea trebuia semnată deadministratorul special al societății, SC Telecroma Media SRL aflându-se în insolvență.

Înainte de a părăsi sala de ședințe, Dan Diaconescu a spus că societatea Digital Sky SRL care ridică semnalul DD TV la satelit a primit o adresă de la CNA pentru a suspenda semnalul DDTV, însă ulterior CNA a revenit asupra deciziei, dar Digital Sky nu a primit o nouă adresă prin care să permită ridicarea semnalului DDTV la satelit.

"Din acest motiv, cei de la Digital Sky nu ridică semnalul DDTV la satelit (...) DDTV trimite semnal către Digital Sky, pentru că altfel am fi în situația de a ne pierde licența pentru că nu emitem", a spus Dan Diaconescu.
Laura Georgescu a precizat că "nicio secundă emisia DDTV nu a fost întreruptă".

Mai mulți membri ai CNA au afirmat în ședința din 24 octombrie că CNA nu a suspendat emisia DDTV, ci doar a sesizat Digital Sky SRL să nu mai ridice semnalul DDTV la satelit până la clarificarea aspectelor de natură penală din acest caz.

Pe de altă parte, reprezentanții CNA au precizat ca Dan Diaconescu a depus o serie de documente la CNA prin care a solicitat modificarea grilei de programe a DDTV, astfel încât să retransmită OTV în proporție de circa 50%. De asemenea, Dan Diaconescu a cerut prelungirea licenței audiovizuale a DDTV, care va expira în 24 februarie 2014. În documentele depuse la CNA se precizează că Dan Diaconescu este noul director general al DDTV, în locul Dianei Voiculescu, care ocupa până în prezent această funcție.

Membrii Consiliului au amânat analizarea prelungiri licenței.
La ședința CNA, cu puțin timp înaintea dezbaterii situației postului DDTV, au fost prezenți în sală doi jandarmi care au plecat după 10 minute.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet