Astfel, jandarmii maramureşeni organizaţi în patrule pedestre de ordine publică, patrule auto şi echipe operative de prevenire şi combatere a faptelor antisociale pentru descurajarea infractorilor şi soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite din partea cetăţenilor au constatat şi au luat măsurile impuse de normele legale în aproximativ 20 de sesizări privind încălcarea normelor legale, pentru care au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 6000 de lei.

Jandarmii maramureşeni au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 600 de lei şi două avertismente scrise pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Astfel 5 persoane au fost legitimate şi sancţionate de către echipajele de jandarmi de pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. De asemenea, jandarmii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 500 de lei pentru sesizarea organelor legii fără motiv întemeiat.

Cadrele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş au aplicat o sancţiune contravenţională pentru adresarea de injurii şi expresii jignitoare în valoare de 1000 de lei. De asemenea, jandarmii aflaţi în misiune au constatat şi sancţionat o persoană care a provocat scandal, pe fondul consumului de alcool, aplicând o sancţiune contravenţională în valoare de 300 de lei.

Echipajele de jandarmi aflate în misiune au identificat pe raza municipiului Baia Mare o persoană care consuma băuturi alcoolice în locuri publice, neamenajate în acest sens, jandarmii aplicând o amendă contravenţionale în valoare de 100 de lei.

Echipajele de jandarmerie aflate în misiuni au identificat şi sancţionat 2 persoane care comercializau diferite bunuri fără a avea documente de provenienţă pentru acestea. Jandarmii au aplicat 2 avertismente scrise şi au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 120 lei.

De asemenea, jandarmii maramureşeni au aplicat 5 sancţiuni pentru apelarea la mila publicului în valoare de 1000 de lei şi au identificat 5 tinere care atrăgeau diverse persoane pentru întreţinerea de relaţii sexuale contra unor sume de bani. Tinerele au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale în valoare de 2500 de lei.

Cetăţenii pot solicita non-stop sprijinul jandarmilor maramureşeni în situaţia tulburării ordinii publice sau pot sesiza orice problemă, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și