Poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au verificat 273 de autovehicule şi în urma controalelor efectuate au constatat 180 de abateri contravenţionale care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de aproximativ 46 000 lei. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere şi retrase trei certificate de înmatriculare.

Spre exemplu, în 23 ianuarie, între orele 07.00-18.00, poliţiştii rutieri din Baia Mare au participat la două acţiuni, pentru verificarea modului în care conducătorii auto respectă semnificaţia culorilor semaforului şi pentru sancţionarea pietonilor care nu respectă prevederile legale privind traversarea.

Pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, poliţiştii au reţinut şapte premise de conducere iar pietonii care au traversat strada neregulamentar au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de peste 1500 de lei.

Pentru prevenirea producerii de accidente rutiere cauzate de viteza excesivă sau neadaptarea acesteia la condiţiile de drum, poliţiştii Biroului Rutier au acţionat în 24 şi 25 ianuarie a.c. pe principalele artere de circulaţie din judeţ. Astfel, poliţiştii au constatat 83 de contravenţii privind încălcarea regimului legal de viteză şi au reţinut din acelaşi motiv cinci premise de conducere.

Poliţiştii de ordine publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea prostituţiei şi au legitimat şi sancţionat 15 femei care, în locuri publice, atrăgeau persoane în scopul întreţinerii de raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 7500 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și