Poliţiştii rutieri au acţionat în perioada menţionată, pentru combaterea şi sancţionarea şoferilor care conduc vehicule cu viteză excesivă, nu acordă prioritate de trecere pietonilor şi nu respectă semnificaţia culorii roşii a semaforului.

Peste 270 de şoferi şi pietoni care nu au respectat prevederile O.U.G. 195/2002 au fost sancţionaţi iar în cinci cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducerea unor vehicule neînmatriculate, conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului sau conducerea unui autoturism cu autorizaţie de circulaţie provizorie expirată.

Faţă de 24 de conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce iar pentru nereguli tehnice au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a amenzilor aplicate pentru abaterile constatate la regimul circulaţiei pe drumurile publice este de aproape 48 000 de lei.

La Baia Mare, Sighetu Marmaţie, Sarasău şi în zona târgului organizat în localitatea Bogdan Vodă, poliţiştii de ordine publică au acţionat pentru identificarea şi sancţionarea celor care încalcă prevederile Legilor 61/1991 şi 12/1990. Ei au controlat peste 100 persoane fizice şi societăţi comerciale şi au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale.

Cei care au desfăşurat activităţi comerciale ilicite sau au încălcat normele de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de aproape 22 000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet