Despescu a precizat c─â "ac╚Ťion─âm zilnic cu peste 30.000 de angaja╚Ťi din Ministerul de Interne, peste 1.000 de militari ╚Öi 4.000 de poli╚Ťi╚Öti locali pentru a verifica modul ├«n care oamenii respect─â m─âsurile de izolare ╚Öi carantin─â".

Secretarul de stat sus╚Ťine c─â "verific─âm ├«n jur de 90.000 de persoane pe zi, iar de la debutul epidemiei de coronavirus au fost ├«ntocmite ├«n jur de 400 de dosare penale ╚Öi au fost aplicate peste 130.000 de sanc╚Ťiuni ├«n valoare de peste 170 de milioane de lei".

Despescu a ╚Ťinut s─â precizeze c─â "din p─âcate, din cele aproximativ 400 de dosare penale, cele mai multe, peste 300, au fost ├«ntocmite pentru z─âd─ârnicirea ╚Öi r─âsp├óndirea bolii".

Secretarul de stat a mai anun╚Ťat c─â "├«n Suceava, structurile MAI au organizat m─âsuri de siguran╚Ť─â a ora╚Öului ╚Öi localit─â╚Ťilor limitrofe. O alt─â situa╚Ťie care a necesitat aten╚Ťie sporit─â a fost ├«n Ialomi╚Ťa, ├«n ╚Ü─ând─ârei ╚Öi B─ârbule╚Öti, unde oamenii nu au ├«n╚Ťeles c─â trebuie respectate restric╚Ťiile. Acolo au fost aplicate peste 170 de amenzi, ├«n valoare de peste 41.000 lei. Fac apel la cet─â╚Ťeni s─â respecte deciziile autorit─â╚Ťilor, pentru binele lor. A╚Öa cum medicii sunt ├«n prima linie ╚Öi cadrele MAI sunt partenerii medicilor din afara spitalelor, ajut├ónd la p─âstrarea s─ân─ât─â╚Ťii dumneavoastr─â. Eu prefer s─â se spun─â la final c─â am f─âcut prea mult dec├ót c─â am f─âcut prea pu╚Ťin".

Citește și

loading...