Jandarmii maramureşeni, în urma acţiunilor desfăşurate în scopul prevenirii şi combaterii delictelor silvice, au surprins 5 persoane care ridicau material lemnos din fondul forestier naţional, fără a avea aprobarea în acest sens a organelor silvice. Au fost aplicate 3 amenzi contravenţionale şi 2 avertismente scrise.

Jandarmii au constatat şi au luat măsurile impuse de normele legale în cazul a 9 sesizări privind tulburarea ordinii şi liniştii publice pentru care au aplicat 5 amenzi contravenţionale şi 4 avertismente scrise.

Echipajele de jandarmerie au aplicat 2 amenzi contravenţionale pentru refuzul de a prezenta un document de legitimare la solicitarea îndreptăţită a organelor legii, pentru care au fost aplicate o amendă contravenţională şi un avertisment scris.

Totodată, jandarmii maramureşeni au identificat 4 persoane care apelau la mila trecătorilor, pentru care au fost aplicate 3 amenzi contravenţionale şi un avertisment scris.

La sfârşitul acestei săptămâni, jandarmii maramureşeni au intervenit pentru
aplanarea a 2 situaţii conflictuale, aplicând în acest sens 5 amenzi contravenţionale.

Pentru activităţi de comerţ ilicit sau pentru neafişarea preţurilor la produsele expuse spre vânzare, jandarmii au aplicat un număr de 11 avertismente scrise.

Cetăţenii pot solicita non-stop sprijinul jandarmilor maramureşeni în situaţia tulburării ordinii publice sau pot sesiza orice problemă, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Citește și