Poliţiştii rutieri care au desfăşurat activităţi de combatere a vitezei excesive şi de identificare şi sancţionare a conducătorilor auto care nu folosesc centura de siguranţă sau care vorbesc la telefonul mobil fără să utilizeze sistemul handsfree au aplicat pentru neregulile constatat amenzi de peste 70 000 de lei. Ei au oprit în trafic şi verificat peste 400 de autovehicule care se deplasau pe drumurile publice din judeţ. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 383 de contravenţii.

În 15 cazuri, şoferilor le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, pentru stare tehnică necorespunzătoare, poliţiştii, însoţiţi de reprezentanţi ai Registrului Auto Român au retras nouă certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Borşa, Seini, Ulmeni, Copalnic Mănăştur au acţionat pentru constatarea şi sancţionarea abaterilor de la legile privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Ei au verificat 223 de persoane fizice şi 33 de unităţi comerciale şi au constatat peste 60 de contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de peste 20000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 3000 de lei, pentru care deţinătorii nu au putut prezenta documentele legale de provenienţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și